keskiviikko 22. lokakuuta 2008

Ruotsin "mustapinkki" suunta


Ruotsista, jossa on jo pitkään ollut lainsäädännöllisenä trendinä se, että seksuaalivähemmistöoikeudet ja vapaan seksin oikeudet vastuuvapauksineen voivat mennä pitkälti yli muiden ihmisten perusoikeuksien, esimerkiksi uskonnonvapauden, tai lasten oikeuden omiin vanhempiinsa, äitiinsä ja isäänsä, ei moni uskoisi, että nykyisestä kovin paljoa pidemmälle voisi mennä, kuin korkeintaan saman sukupuolen avioliiton virallistamalla ja parituksen laillistamalla. Näin ajatteleva kuitenkin erehtyy.

Iltalehdessä julkaistiin nimittäin seuraavanlainen pikku-uutinen:

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/200810228467689_ul.shtml

Ruotsalaisviranomaiset: HI-viruksen levittämisestä tehtävä laillista


22.10.2008 16:40
Ruotsin Tartuntasuojalaitos ei auta viranomaisia HIV:n tartuttajan etsimisessä.

Ruotsalaissyyttäjä on pyytänyt Ruotsin Tartuntasuojalaitosta auttamaan selvittämään, kuka tartutti HI-viruksen "etnistaustaiseen ruotsalaiseen naisen". Tartuntasuojalaitos on kieltäytynyt avustamasta poliisia rikollisen etsinnässä.
  • Meidän mielestämme HIV:n levittämisen ei pitäisi olla rikollista, professori Jan Albert Tartuntasuojalaitoksesta sanoo Aftonbladet-lehdelle.

Laitos on auttanut taudin tartuttajien etsinnässä 15 vuoden ajan, mutta nyt mieli on muuttunut.
  • Se, että taudin tartuttaminen on rikos, hankaloittaa valistustyötä. Lisäksi rangaistukset ovat liian kovia, Tartuntasuojalaitoksen pääjohtaja Ragnar Norrby sanoo Aftonbladetille.

Nyt Göteborgin syyttäjänvirasto yrittää etsiä muita keinoja HIV:n tartuttajan etsimiseen.

Vaikkei tätä HI-viruksen tahallisen levittämisen hyysäämistä vielä ole lakiin kirjattu, on erittäin huolestuttavaa, että sen puolestapuhujia löytyy korkeista lääkintöhallinnon alan virkamiehistä. Tällaisista on lyhyt matka siihen, että lainsäädäntökin alkaisi siihen suuntaan muuttua. Se, miksi mainitsin tämän yhteydessä seksuaalivähemmistöt, johtuu siitä, että näiden osuus on tämän taudin leviämisessä ollut länsimaissa viime vuosikymmeninä huomattava ja se, että tämä käytäntö olisi ainakin epäsuorasti ja kaikkien puolestapuhujiensa tieten kohdistettu nimenomaan tähän sektoriin.

Ei kommentteja: