maanantai 2. marraskuuta 2009

Imatra kirkon murroksen peilinä

Uutisten mukaan Imatran seurakunnan alueella on kirkosta eronnut kahden viikon sisällä yli 60 henkeä, mikä on todella paljon paikkakunnan kokoon nähden. Tämä ilmeisesti kuvastaa sitä, ettei todellakaan ole yhdentekevää, millaisen julkisuuskuvan kirkko itsestään antaa työntekijöidensä kautta. Ongelmat kärjistyvät tässä tapauksessa virkaansa palanneeseen kirkkoherra Olli "Marja-Sisko" Aaltoon, jonka sukupuolen"korjaus"prosessi on edelleen kesken.

Tällaiset, monesti epätäydelliseen lopputulokseen päätyvät prosessit ovat jostakin kummallisesta syystä pesiytyneet lääketieteeseen 1900-luvulla, kun on erikoisesti katsottu, että henkistä häiriötä (ihminen kuvittelee itsensä toiseksi kuin mikä on?) pitäisi alkaa korjata "puukolla vuoltamalla", ennemminkin kuin etsiä ongelman perimmäisiä syitä. Joissakin maissa on menty Suomea paljon pidemmälle ja epäeettisemmälle puolelle kun sukupuolen"korjaus"prosesseihin on hyväksytty myös alaikäisiä peruuttamatonta fyysistä vahinkoa saamaan. Sillä, että kirkon puolelta virheellisesti annetaan ymmärtää tämän ilmiön olevan luonnollinen ja normaali, voi olla vaikutusta myös yhteiskunnallisesti ja siten voidaan saada aikaan hämmennystä nuorissa.

Huomattavasti suurempi kirkostaeroamisaalto ja kirkon hajoamisen uhka realisoituu, jos Suomen evankelisluterilainen kirkko lähtee seuraamaan Ruotsin kirkon linjauksia eikä ala tehdä niihin pesäeroa.

Ei kommentteja: