keskiviikko 18. marraskuuta 2009

Musta päivä suomalaiselle Formula 1-historialle

Tänään on tullut Formula 1-maailmasta ainakin alustavasti kaksi shokkiuutista, Kimi Räikkönen ei saanut ensi kaudeksi (mieleistään tai yleensä mitään?) tallipaikkaa ja siksi päätti pitää "välivuoden". On selvää, että kyseisessä lajissa poisjättäytyminen kokonaiseksi kaudeksi sen sijaan että menisi matalatasoiseenkin talliin tai jonkun tallin testikuljettajaksi, merkitsee todella suuria hankaluuksia palata koskaan takaisin. Ainakaan "sapattivuoden" pitänyt kuljettaja ei voi enää esittää minkäänlaisia erityispalkkavaatimuksia, vaan saattaa päinvastoin joutua tuomaan uuteen talliin ulkopuolista sponsorirahaa. Toinen uutinen on se, että Heikki Kovalaisen tilanne on alustavasti sama; McLaren jätti ja uutta tallia ei ole tiedossa. Hänen ongelmakseen muodostui se, että hän ei kyennyt ajotaidoillaan osoittamaan tallikaverinsa tavoin, mitä McLarenin autosta olisi ollut mahdollista saada irti.

Jos ensi kausi Formula 1:ssä ja epämääräinen määrä sitä seuraaviakin kausia ajetaan ilman suomalaisedustusta, niin suurin häviäjä kotimaassa on MTV3. Se on tehnyt kalliita sopimuksia lajin televisiointi- ja mainosoikeuksista ja on selvää, että Formula 1-tapahtumiin liittyvien ohjelmien mainostilan hinta putoaa jo Kimin menetyksen vuoksi murto-osaan entisestä. Maksulliset kanavapaketit eivät myöskään myy, mutta se on pienempi murhe. On odotettavissa, että MTV3 joutuu supistamaan tarjontaansa, mahdollisesti luopuvansa jostakin kanavastaan ja irtisanomaan henkilöstöä. Erityisesti kaikki ne, jotka ovat olleet johtotasolla vastuussa formulasopimuksista, saattavat joutua lähtemään ilman kultaisia kädenpuristuksia.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

No voihan siitä tulla mielenkiintoisempikin, kun ei tarvi harmitella ferrarin vauhtia eikä suomalaisten huonoa menestystä. (Heikkihän ei aja kärkiautolla) Jos ei ole "omaa hevosta" ajossa, voi vapaammin valita suosikkinsa!