perjantai 13. kesäkuuta 2008

Heipä hei

Päätin sitten aloittaa blogin pitämisen, ehkäpä vähemmän henkilökohtaisista, mutta ennemminkin kuumista päivänpoliittisista asioista ja jossakin määrin harrastuksista, jos jotakin merkittävää siltä saralta on sanottavana. Elämme jännittäviä aikoja, tälläkin hetkellä on menossa esimerkiksi vaalirahoitukseen liittyvä kriittinen keskustelu, yliopisto- ja korkeakoulujärjestelmän uudistus, EU:n hallintorakenteiden uudistaminen ja metropoliajattelun mukaantuominen Helsingin seudun kehittämiseen. Lisäksi monet perhe-elämää ja lasten turvallisuutta koskevat lakimuutokset ovat ovella, niin hyvässä kuin pahassakin. Varaudun tarvittaessa esittämään näihin kaikkiin kriittisiä kannanottoja.

Kun kirjoitan päiväkirjanomaisia merkintöjä henkilökohtaisista asioista ja erilaisista tapahtumista, haluan noudattaa hyvää netikettiä ja suojata eri henkilöiden, niin sukulaisteni kuin kaverienikin yksityisyyttä, enkä laita kenenkään nimiä, tunnistetietoja tai valokuvia mukaan ilman, että on varmasti tiedossani, että minulla on heidän suostumuksensa näiden julkaisemiseen. Jos sen sijaan kirjoitan julkisuudessa muutenkin esiintyneistä henkilöistä ja heidän muissa lähteissä esittämistään mielipiteistä, niin tällöin voin mainita nimiäkin löyhemmin perustein.

Blogini vastausjärjestelmä on toistaiseksi moderoitu. Syynä tähän on se, että haluan ainakin alkuvaiheessa tarkkailla, ettei vastauksiin olla kirjoittamassa kunnianloukkauksia, yksityisyyden loukkauksia, sukupuolisiveellisyyttä loukkaavaa tekstiä, rasistista tekstiä, tekijänoikeussuojan alaisen materiaalin kopioita tai muuta epäasiallista. Jos huomaan, ettei tällainen ole muodostumassa ongelmaksi, saatan löystää periaatteita ja sallia esimerkiksi tunnettujen, aiemmin vastanneiden henkilöiden tekstien mennä läpi suoraan.

1 kommentti:

Mikko N. kirjoitti...

Tämä on testikommentti, jolla tarkistin, että kommentointiominaisuus toimii.