sunnuntai 25. lokakuuta 2009

Loviisan vaalit pidetty, piraattipuolueelle ei paikkoja

Loviisassa järjestettiin kunnallisvaalit, onneksi ei tällä kertaa sähköisen äänestyksen fiaskon takia, vaan siitä luonnollisemmasta syystä, että Pernaja, Liljendal ja Ruotsinpyhtää liitetään Loviisaan vuoden vaihteessa. Yhdistyneen Loviisan vaalit siis käytiin kaikissa näissä nykyisessä neljässä kunnassa.

RKP selvisi vaaleista selvänä voittajana, saaden yli 40% ääniosuuden. Sen sijaan puoluekentän uusi tulokas, piraattipuolue, teki ainakin kunnallispolitiikan puolella mahalaskun, eikä saanut yhtään valtuustopaikkaa. Tämä merkitsee sitä, että sekä Piraattipuolueessa, että muissa uusissa yrittäjissä, kuten kannattajakortteja keräävässä Muutoksessa, tulisi muistaa poliittisen ohjelman kattavuuden tärkeys. Nämä ovat tällä hetkellä profiloituneet liikaa yhdenasianliikkeiksi ja niiden puolueohjelma monissa tärkeissä päivänpolttavissa kysymyksissä ei ole täysin hioutunut.

Tekijänoikeus- ja maahanmuuttokysymysten lisäksi tarvittaisiin myös asiantuntevaa otetta talouspolitiikkaan, Euroopan unionin politiikkaan ja kiistanalaisiin eettisiin kysymyksiin.

Ei kommentteja: