sunnuntai 13. heinäkuuta 2008

Korpimaiden kesäteatteri

Kävin tänään tämän kesän ensimmäistä kertaa kesäteatterissa. Kyseessä oli Pirttikosken kesäteatterin Kalvolassa, Kanta-Hämeessä, tämänvuotinen ensiesitys Nurisija Nuutisen Näivettymistauti, joka on täyspitkä parituntinen Seppo Holttisen käsikirjoittama, ohjaama ja päätähdittämä draamakomedia. Esitystä ei voi olla kattavasti arvostelematta, tuntematta sen taustatietoja.



Pirttikoski on siis pieni kylä Hämeenlinnasta linnuntietä 30 kilometriä länteen, keskellä "Metsäkulman" korpimaita. Syrjäisestä sijainnistaan huolimatta kylässä toimi pitkään ala-asteen kattanut kyläkoulu, mikä mahdollisti monien lapsiperheiden asua näillä metsäseuduilla, ilman pitkien koulubussimatkojen rasitteita. "Pirttikosken koulun kummit", samoin kuin ym. perinteikkäät Seppo Holttisen teatteriesitykset, ovat olleet talkootöinä tehtyä järjestötyötä, jolla taattiin kosolti lisäaikaa muuten tuhoontuomitulle kyläkoululle. Muutama vuosi sitten tilan koulukäyttö valitettavasti joka tapauksessa lakkautettiin, mutta rakennus toimii edelleen tärkeänä monitoimitilana. Sen lähellä sijaitsee Pirttikosken lintutorni, jonka huipulta avautuvat komeat maisemat esimerkiksi pohjoispuolella olevalle Muulinjärven nevalle ja Toosanvuoren vaaralle. Pirttikosken lintutornissa on järjestetty myös dekkarimaraton.



Seuraavassa on joitakin kuvia:




Itse esitys sujui näyttelijöiltä hyvällä rutiinilla ja sisälsi paljon hämäläistä vähän kaksimielistäkin maaseudun huumoria. Ihmissuhdekuvioita ratkottiin, moniin ajankohtaisiin poliittisiin asioihin, kuten tekstiviestikohuihin, otettiin kantaa. Loppujen lopuksi: kaikki päättyi onnellisesti ja mottona oli, että "elämästä on nähtävä ne parhaat puolet". En viitsi tehdä yksityiskohtaisia juonipaljastuksia sen enempää, mitä yllämainitulla esittelysivullakaan on, kannattaa käydä kunkin sillä seudulla visiitillä olevan itse katsomassa!

Ei kommentteja: